travel 5219496 1280

Hur Många Timmar Innan ska man vara på Flygplatsen?

Ska du ut och resa och undrar hur många timmar innan flyget man ska vara på flygplatsen?

Du bör alltid kontrollera med ditt flygbolag i förväg om när du behöver ta dig till flygplatsen.

Att komma för sent till flyget kan sätta stopp för din semester innan du ens har satt din fot på flygplatsen. På samma sätt kan det innebära att du anländer tidigt att du börja gnaga på din semesterbudget långt innan du har gett dig av på dyra kaféer och presentbutiker.

När ska du anlända till flygplatsen?

Det allmänna rådet är att komma till flygplatsen två-tre timmar innan ditt flyg ska avgå. Det är dock alltid bäst att kontrollera med ditt flygbolag i förväg.

Om för många passagerare anländer tidigare än rekommenderat kan detta också öka förseningarna genom att öka trafikstockningarna på terminalerna.

Att anlända till flygplatser fyra, fem eller sex timmar före ditt flyg kommer inte att hjälpa dig eller dina medpassagerare och kan förvärra förseningarna.

Saker att tänka på när du bestämmer dig för hur tidigt du ska åka till ditt flyg

1. Kan du checka in online?

Onlineincheckning och att bara bära handbagage kan dra några minuter av din väntetid på flygplatsen eftersom du i de flesta fall kan hoppa direkt till säkerheten.

Om du behöver checka in bagage finns det ofta ett separat skrivbord eller självlämningsställen för ditt flygbolag.

2. När ber ditt flygbolag dig att vara på flygplatsen?

Även om mediantiden är två timmar innan du flyger, som avslöjats ovan, ber vissa flygbolag dig att anlända till flygplatsen mycket tidigare eller senare än flygplatsens riktlinjer. Läs alltid noggrant igenom instruktionerna som skickas med din bokningsbekräftelse.

3. Är det högtidshelg?

Kommer du behöva kämpa mot hundratals andra semesterfirare eller långhelgskrigare för att ta dig igenom köerna? Se till att ta med detta i ditt schema. Några av de mest hektiska tiderna kan vara tidiga vardagsmorgnar!

4. Hur planerar du att ta dig till flygplatsen?

Saker utanför din kontroll, som en olycka på vägen som resulterar i oväntad trafik kan lägga dyrbar tid på din flygplatsresa. Att kontrollera trafikförhållandena i god tid innan du åker kan hjälpa till att minska riskerna med att bli försenad, men om du är orolig, ta en extra timme till din restid.

På samma sätt sparar du inte bara pengar genom att förboka din flygplatsparkering utan garanterar dig en plats på dagen, vilket sparar dig värdefulla minuter. Om du reser med tåg, håll utkik efter eventuella planerade strejker och håll utkik efter förseningar.

5. Hur stor är flygplatsen?

Och är du bekant med den? Vissa stora flygplatser kan kräva att du går uppåt tio minuter från säkerhetskontrollen till din gate. Det låter kanske inte så mycket, men om du inte är bekant med flygplatsen kan det vara skillnaden mellan att missa och hinna till ditt flyg.

6. Hur många personer reser med dig?

Måste du ordna boardingkort och bagage för din familj på fem eller reser du ensam? Att få din grupp genom säkerhetskontrollen och till gaten kan ta lite tid, speciellt om du navigerar på en hektisk flygplats med många handbagageväskor och barn.

7. Har du rätt att hoppa över köerna?

Om du är lojal mot ett flygbolags bonusprogram, kan din medlemsstatus leda till att du flyttar till en mycket kortare kö, och detsamma gäller för de som reser i business eller förstaklass.

Alternativt kan du avsevärt minska din tid i köer genom att köpa VIP Fast Track-kort. På Arlanda har du Fasttrack med American Express.

8. Vad har du i ditt handbagage?

Reglerna för handbagage säger att du bara får bära vätskor under 100 ml och att alla måste passa i en genomskinlig enliters plastpåse.

Även om de flesta flygplatser kommer att tillhandahålla dessa väskor gratis, kan du enkelt spara tid genom att ha den förpackad, istället för att slösa tid på att gräva igenom alla dina tillhörigheter för att hitta den felplacerade fuktkrämen.

Du kanske också gillar

  • Melanotan: En Ny Dimension av Resor och Livsstil

  • Hur man Väljer det Bästa Boendet för Semestern – Bästa Tips

  • Får man Dricka Medhavd Alkohol på Flyg?

  • Vad ska man Packa i Handbagaget?