aircraft cabin 5535467 1280

Får man Dricka Medhavd Alkohol på Flyg?

Säkerhetskontrollen är strikt när det kommer till vätskor. Alla som har flugit under det senaste decenniet vet att alla vätskor måste vara i 100 ml eller mindre flaskor.

Det är inte tillåtet att dricka alkohol du köpt från tax-free på planet. Du får däremot alltid köpa alkohol ombord. Generellt är svaret nej, du får inte dricka medhavd alkohol på flyget.

Får jag ta med mig alkohol på ett flyg?

Passagerare får ta med sig alkohol på ett flyg, både i handbagage och incheckat bagage, så länge du är i laglig ålder för att dricka och följer alla tillämpliga regler. När du tar med dig alkohol utifrån flygplatsen är det naturligtvis en gräns på 100ml vid säkerhetskontrollen, oavsett vätska. Du får köpa alkohol i tax-free butikerna innan avfärd men dessa förseglas och är inte ämnade att öppnas på flyget.

I allmänhet måste alkohol transporteras i sin oöppnade originalförpackning.

Vissa människor kanske undrar om de kan ta med sina egna alkoholhaltiga drycker på ett flygplan eller inte. Om så är fallet bör de veta att alkoholhaltiga drycker är en av de artiklar för vilka de relevanta reglerna kan vara lite komplicerade. Som ett resultat är det en bra idé för intresserade individer att undersöka vidare för att försäkra sig om att de följer reglerna fullt ut.

Det är en avsevärd skillnad när det gäller de alkoholhaltiga drycker som folk kan ta med sig i sitt handbagage och de alkoholhaltiga drycker som folk kan ta med sig i sina incheckade väskor. I det första fallet är de begränsade till maximalt 100ml.

När det gäller incheckade väskor kan man ta med sig mer alkoholhaltiga drycker. De exakta gränserna beror dock på vilken typ av alkoholhaltiga drycker som diskuteras.

Kan du dricka din egen alkohol på ett flygplan?

I vilket fall som helst, om du funderar på att ta med dig dina egna alkoholhaltiga drycker för att de vill konsumera sina egna alkoholhaltiga drycker medan de är på ett flygplan, bör de veta att det generellt inte är tillåtet.

Naturligtvis finns det människor som väljer att konsumera sina egna alkoholhaltiga drycker på ett flygplan ändå. För den delen har några av dem till och med varit kända för att komma undan med det av en eller annan anledning. Ibland beror detta på att flygplanets besättning inte bryr sig om att bry sig.

Andra gånger beror detta på att vissa flygbolag som JetBlue är villiga att låta passagerare konsumera sina egna alkoholhaltiga drycker så länge de presenterar den för en av sina flygvärdinnor, som sedan kommer att servera den till dem, vilket säkerställer att alla förblir i full överensstämmelse med lagen. I vilket fall som helst, även om intresserade individer kan frestas, bör de hålla den frestelsen under kontroll eftersom det är en dålig idé.

När det gäller varför människor inte får konsumera sina egna alkoholhaltiga drycker på ett flygplan, ja, det är inte svårt att ta reda på varför. Kort sagt, alkohol sänker människors hämningar, med resultatet att de senare blir mer villiga att göra vad man kan kalla mindre än optimala val.

Ibland är någon som är berusad bara gladare än de borde vara. Tyvärr är någon som är berusad argare, mer deprimerad eller mer av någon annan potentiellt problematisk känsla än de borde vara.

Något som ökar deras chanser att göra något illa omtyckt när de är på ett flygplan, vilket inte precis är den typ av plats där det är lätt att få hjälp. Genom att vägra tillåta passagerare att konsumera sina egna alkoholhaltiga drycker kan flygbolagen behålla en viss kontroll över deras passagerares alkoholkonsumtion.

Vad mer bör du tänka på om vätskor på flygplan?

Utöver detta bör intresserade personer också komma ihåg att begränsningen av vätskor har funnits ganska länge nu och förmodligen kommer att finnas kvar under en överskådlig framtid. Enkelt uttryckt är alkoholhaltiga drycker inte de enda sakerna som är begränsade till 100 ml.

Istället är begränsningen på plats för alla andra typen av vätska, gel, kräm och liknande substanser. Dessutom kommer man att behöva lägga alla dessa saker i en enda återförslutningsbar plastpåse.

Hur man dricker sin egen alkohol på ett flygplan

Flyg kan vara en stressig upplevelse, så många väljer att ta en drink på planet.

Ändå kan det kosta en del att beställa en drink från vagnen, och de flesta flygbolag förbjuder passagerare att dricka sin egen alkohol som de tar med ombord.

Detta inkluderar både egna drycker och de som tas in tullfritt.

En expert har dock avslöjat hur det finns en väg runt detta, och att det finns ett lagligt sätt att kunna dricka ombord på ett flyg.

Det är tillåtet att ta med personlig alkohol om den är under 100 ml.

Lyckligtvis passar mini-spritflaskor in i storlekskraven, och du kan ta med flera miniflaskor genom säkerheten.

Det är helt okej. Lägg dem bara i en genomskinlig plastpåse, precis som alla andra flytande föremål.

Annars är det också tillåtet att köpa en lite större flaska på taxfree, så länge den ligger i en förseglad påse.

Att dricka det under en flygning är dock ett kontroversiellt ämne, med många som säger att all alkohol som inte kommer från serveringsvagnen är förbjuden.

Detta är dock inte alltid är fallet eftersom, beroende på flygbolag, kan personlig alkohol drickas om den inte serveras av passagerarna. Du kan inte servera dig själv på planet. Du kan dock artigt fråga en medlem av kabinpersonalen om de inte skulle ha något emot att servera dig spriten du tog med ombord.”

Haken är att alkoholen måste vara färdig innan landning och eftersom det är på flygvärdinnornas gottfinnande kan de sluta servera alkoholen om de känner att passageraren är för berusad.

Du bör vara diskret och besättningen måste göra sig av med allt öppet och oanvänt i slutet av flygningen.

Det är värt att kontrollera om flygbolaget tillåter detta eller om de aktivt förbjuder det. JetBlue-flyg främjade nyligen policyn som tillåter passagerare att dricka sin egen alkohol.

British Airways hemsida bekräftar att alkohol under 100 ml är tillåtet, men alla öppnade taxfreepåsar som innehåller alkohol kasseras om det finns en koppling mellan flygen.

Detta kan innebära att om flygvärdinnan serverar det så är det okej att dricka ombord.

Du kanske också gillar

  • Hur man Väljer det Bästa Boendet för Semestern – Bästa Tips

  • Vad ska man Packa i Handbagaget?

  • Varför Checka in för ditt Flyg i Förväg?

  • Hur Många Timmar Innan ska man vara på Flygplatsen?