airport 5387490 1280 1

Vad ska man Packa i Handbagaget?

Har du någonsin packat upp efter en resa och undrat varför du har tagit med dig något eller hittat saker i väskan som du aldrig haft på dig? Jag också!

Att packa för alla möjliga situationer känns som en bra idé. Det är också det snabbaste sättet att överfylla din väska, släpa runt saker som du inte behöver och betala en mindre förmögenhet i avgifter för incheckat bagage. Att bara packa handbagage är tricket! Det mest praktiska sättet att flyga är att bata flyga med handbagage. På så sätt slipper du stå i kö för att lämna in ditt incheckade bagage och sedan vänta på att väskan ska komma efter att du har landat.

Allt börjar med att välja det bästa handbagaget. Du behöver ett handbagage som fungerar på vägen till flygplatsen, på flyget och på din destination.

Innan du köper en kabinväska, kontrollera ditt flygbolags specifikationer om handbagage.

Om du tar mer än ett flyg eller flyger med mer än ett flygbolag, glöm inte att kontrollera kabinbagaget för varje flygning!

Det finns ingen branschstandard för handbagagestorlek, och flygbolagen uppdaterar ofta sina regler. Som en mycket allmän tumregel tenderar internationella och nationella flygbolag att ha en storleksbegränsning på 55 x 35 x 20 cm, och du kan förvara din väska i överskåpet.

Andra, typiskt lågprisflygbolag, har mycket mindre tillåtna bagagestorlek (och vikt) och du kanske måste få in din rygg under sätet framför dig. Det lönar sig att kolla, eftersom det är väldigt dyrt att betala lastrumsbagage vid incheckningsdisken!

Vilket är den bästa handbagageväskan att köpa?

Väskor med hjul kan vara ett bra alternativ, men om du hoppar på och av tåg och bussar, navigerar i ojämn terräng eller går långt, kanske du är mer bekväm med en ryggsäck.

20-26 liters väskor är en bra storlek för en långhelg

30-45 liters bagage är perfekt för längre resor

Ta fram ditt måttband för att kontrollera måtten och använd en digital bagagevåg för att kontrollera (och dubbelkolla) vikten på din väska efter att du har packat den.

Väskor med många fickor och mjuka sidor är praktiska, eftersom de hjälper till att hålla dina saker välorganiserade. Det är också lättare att packa och komma åt dina tillhörigheter med en frontladdad (resväska stil) väska.

När du packar din handbagageväska vill du först fokusera på att skapa en sömlös flygplatsupplevelse och saker som en reseplånbok och en lättillgänglig toalettväska hjälper dig att hålla ordning och ta dig igenom säkerheten. Se sedan till att din flygupplevelse är så bekväm och njutbar som möjligt. Det är här resevaror som hörlurar, snacks och en resekudde kommer in.

Och slutligen, även om det bara är det värsta scenariot, finns det alltid en möjlighet att ditt incheckade bagage inte når din destination när du gör det. Så du kommer också att vilja gå ombord med allt som skulle göra det mindre av huvudvärk att tillbringa en dag eller två i väntan på att återförenas med dina tillhörigheter, som din strömomvandlare och alla dina laddare.

Packningsguide för handbagage

Planera dina outfits

Om du är begränsad till vad du kan ta med, gör en plan om vad du ska ta och håll dig till den. Titta på väderprognosen, räkna ut vilka evenemang du planerar att göra och förbered dig sedan på att packa de nödvändiga kläderna.

Ett bra tips för att få ut det mesta av ditt handbagage är att rulla, inte vika, dina kläder. Ta varje klädesplagg, vik in eventuella ärmar och rulla sedan så hårt som möjligt. Med tunnare material, bunta ihop dem och rulla sedan. Du kommer att kunna passa mycket mer, och om du är orolig för skrynkliga kläder kommer de flesta hotell utomlands att ha ett strykjärn du kan använda eller bara hänga upp dem i ett ångande badrum.

Välj rätt väska

Innan du börjar packa din väska, se till att du har valt en bra väska. I allmänhet är väskor och fodral gjorda av tyg, snarare än ett hårt fodral, lättare och lättare att packa in mer saker i. Du bör också leta efter en väska med en ficka på framsidan eller på sidorna, så att du enkelt kan förvara dina viktiga dokument och säkert dra ihop dem.

Häll om dina vätskor

Om du planerar i förväg kan du köpa några små 100 ml klara flaskor att hälla dina vätskor i, vilket innebär att du inte behöver kasta bort något när du kommer till flygplatsen. Genom att göra detta i förväg måste du också vänta mindre i köerna. Ta bara dina redan förberedda flaskor och stoppa dem i flygplatsens genomskinliga påsar och du är redo att gå igenom säkerhetskontrollen.

Ditt pass eller ID

Glöm inte att ha någon form av identifiering på dig. Även om du inte behöver ett pass för att gå ombord på ett flyg, är det en bra idé att ha ditt fotolegitimation på dig ifall din väska blir försenad. Du kanske inte kan checka in på ett hotell eller hämta en hyrbil utan korrekt legitimation.

Om din väska av någon anledning försvinner för alltid, kan det vara en frustrerande och dyr process att ersätta föremål som ett pass och ditt körkort.

Telefon- och laddare

Med så många flygplan som nu har laddningspunkter ombord, kan du se till att din telefon, surfplatta eller bärbara dator förblir laddad under hela flygningen. Se till att ta med dig dina laddningstillbehör så att du kan dra nytta av kraften i sätet.

Om du har ett långt uppehåll mellan flygen vill du inte att din enhet ska ta slut på batteri precis som du behöver den.

Ett klädbyte

Om du reser på långa flyg som ansluter till en annan destination vill du förmodligen inte bära samma kläder i 24 timmar.

Om du har tillgång till en dusch under din mellanlandning, kan det göra en stor skillnad för ditt humör genom att helt enkelt duscha och byta om till ett par fräscha kläder – speciellt strumpor och underkläder! Att bära ett set med dig kan hjälpa dig att må bättre under hela din resa.

Dessutom, om ditt bagage är försenat när du kommer till din slutdestination, kommer du definitivt att vilja byta om till kläder. Även om ditt flyg är kort och direkt, är det en bra idé att byta kläder i händelse av försenat bagage. Se till att denna outfit är lämplig för din destination.

Hörlurar

Försök inte titta på en rolig video på din telefon med högtalaren står på högsta volym. Detta är irriterande för medpassagerare både i flygplatsloungen och ombord – ta med dig hörlurar. Det är en bra idé om du använder öronsnäckor eller AirPods att ha dessa i fickan när du går ombord på ett flyg snarare än bara i handbagaget så att de är lätta att nå och använda när du sätter dig ner utan att behöva resa dig upp och hämta dem från overheaden.

Påfyllningsbar vattenflaska

Under flygningen kan det ta drygt 20 minuter – eller mer – innan kabinpersonalen når dig under dryckesserveringen, vilket är ett problem om du är särskilt törstig. Det är därför det är klokt att  ha en återanvändbar vattenflaska med dig så att du inte behöver vänta. Att flyga kan verkligen uttorka dig, särskilt om du dricker alkohol. Det är väldigt praktiskt att ha en vattenflaska med sig så att du kan nå den när du vill.

För flygplatser som har gränser för vätskor som du får ta genom säkerhetskontrollen, måste du komma ihåg att dricka eller hälla ut vattnet i din flaska när du passerar säkerhetskontrollen. Du kan fortfarande ta den tomma flaskan och ett ökande antal flygplatser kommer att ha gratis vattenpåfyllningsstationer för att slippa betala för dyra flaskor med flygplatsvatten.

Hälsosamma mellanmål

Jag vet att tanken på att äta hälsosamma mellanmål inte är särskilt spännande men ingenting får dig att känna dig trött, uppsvälld och groggy som några öl och Pringles. Ta med lite frukt så mår du mycket bättre när du går av planet.

Ta mediciner i ditt handbagage

Har du några viktiga mediciner som du tar regelbundet? Packa inte bara det du behöver för ditt flyg i ditt handbagage, lägg in allt där.

Om du bara har en dags medicin och ditt bagage försvinner i tre dagar, kan du ha stora problem under ett par dagar.

Om din medicin är flytande eller om du använder andra typer av känslig medicin, skaffa ett brev från din läkare. Detta bör hjälpa dig att undvika problem med att ta med dig föremål på planet i ditt handbagage.

Du kanske också gillar

  • Melanotan: En Ny Dimension av Resor och Livsstil

  • Hur man Väljer det Bästa Boendet för Semestern – Bästa Tips

  • Får man Dricka Medhavd Alkohol på Flyg?

  • Varför Checka in för ditt Flyg i Förväg?