passengers 519008 1280

Vad ska man Göra på Flyget? Idéer på Saker att Göra

Långdistansflygningar är bitterljuva. Du är på väg till en destination långt, långt borta vilket är otroligt spännande. Men först måste du överleva många timmar i en sits som knappt passar din kropp och försöka undvika att bli uttråkad från ditt sinne! Var inte rädd, att underhålla dig på en lång flygresa kräver bara lite förberedelser och kreativitet.

Kickstarta din förberedelse genom att överväga dessa idéer om saker att göra på långa flygresor! Oavsett om ditt flyg är 2 eller 6 timmar vill du se till att planera din underhållning och vad du ska göra för att undvika att bli uttråkad.

Lär dig ett språk

Innan din resa laddar du ner en språkapp som Babbel och Duolingo.

Du kommer sannolikt att få ut mer av din resa om du är tillgänglig för att få kontakt med dess invånare på deras språk.

Utnyttja tiden du har på planet och lär dig de fraser du behöver veta i det land du besöker.

Se långfilmer

Att sitta fast på ett plan är inte så illa med det ökade underhållningsutbudet. Korta flygningar kanske inte har filmer men på långflygningar finns det nästan alltid ett utbud av filmer och underhållning att titta på.

Det är den bästa tiden att äntligen se filmerna du har tänkt se men inte haft tid för!

Det är särskilt ett perfekt ögonblick att titta på långa filmer eller sagor som Harry Potter eller Sagan om ringen. Naturligtvis skiljer sig utbudet av underhållning mellan flygbolagen, så var inte för kräsen och välj något som kan överraska dig!

Packa alltid med ett par trådbundna hörlurar. Det är möjligt att flygvärdinnorna kommer att ha hörlurar att dela ut till dig på långflygningar så att du kan använda underhållningen ombord, men det är aldrig garanterat. Bättre att vara förberedd än att inte kunna se någonting!

Organisera din telefon

Vilken bättre tidpunkt att organisera dina blandade appar, värdelösa skärmdumpar och för många öppna flikar än när du sitter fast i en plats i mer än 10 timmar!

Att organisera din telefon är en enkel men produktiv uppgift för att fördriva tiden. Skapa mappar för appar, ta bort foton som du aldrig kommer att använda, rensa ur papperskorgen och aviseringar, etc.

Sov på ett plan som ett proffs

Den vi alla har väntat på – sov! Det är en av de mest önskvärda sakerna att göra på långa flygresor, men också en av de svåraste att uppnå. Här är några tips för att ta en episk tupplur på planet:

Bär strumpor och tofflor. Att somna med skorna på är inte naturligt, men du vill inte heller ta med dig några oönskade dofter i kabinen. Det är därför du bör bära strumpor och packa några mjuka tofflor som du kan forma i din handväska eller ryggsäck.

Ta med en nackkudde eller något som kan fungera som en. Jag har alltid en lätt jacka eller flanell med mig på ett flygplan på grund av dess mångsidighet. Den kan användas som kudde, filt eller bäras om det blir kallt i kabinen. Om du inte har något emot att bära en nackkudde, kommer det att ge dig mest stöd och komfort.

Bär en sovmask och dämpa buller med öronproppar. Du vet aldrig hur högljutt planet kommer att vara eller om din granne kommer att hålla sin läslampa tänd.

Förnedladdning av appar, musik och poddar på din enhet

WiFi ombord blir allt vanligare, även för långdistansflygningar. Men anslutningen kanske inte är tillräckligt stark för att ladda ner applikationer när du är i luften.

När din telefon väl är i flygplansläge är du vanligtvis fast med vad du har! Medan du väntar på att gå på planet, fundera på om det finns specifik musik, podcasts eller appspel du vill lyssna på och spela.

Ladda ner dem i förväg så att du har din egen underhållning och inte behöver lita på underhållningen från flyget!

Läs en bok

Vem älskar inte en bra bok att mysa med? Transportera dig överallt utom den klaustrofobiska stugan med en engagerande läsning.

Jag älskar en bra pocketbok, men överväg att ta med en Kindle E-Reader. På så sätt har du flera böcker att välja mellan och den är superlätt att bära med dig i en handväska eller handbagage.

Nöje och spel på en lång flygning

Oavsett om du reser med barn eller är ett barn i hjärtat, finns det mycket att sysselsätta dig och dina barn med på långdistansflyg. Det är bäst att komma förberedd med saker att göra på ett plan med barn för att undvika härdsmälta.

Var bara lugn, fokusera på destinationen och köp drinkar till de omgivande passagerarna om det blir för vilt med barnen. Folk är mycket mindre irriterade efter att de har tagit en gin och tonic.

Plabera vad du vill göra på din destination

Om du har varit upptagen på jobbet innan du flyger eller bokat din resa i sista minuten och inte riktigt har undersökt destinationen, är ditt flyg den perfekta tiden för att utforma den perfekta semesterplanen! Vi rekommenderar att du gör research online några dagar innan du flyger och skriver ner vart du än vill åka, samt sparar platser i Google Maps. På planet kan du sedan skapa en mer detaljerad resplan med de attraktioner du har i åtanke, bestämma vilka dagar du ska besöka och kombinera platser som ligger nära varandra.

Ibland har långdistansflygningar också WiFi, så du har hela internet till ditt förfogande för att undersöka de bästa sakerna att kolla in. Vi rekommenderar TripAdvisor som din första kontaktpunkt för inspiration. När du väl har bestämt dig för en lös eller konkret plan, se till att skriva ner allt i en journal eller en på din telefon/laptop/surfplatta så att du inte glömmer det!

Jobba

Med fullspäckade arbetsscheman och massor av distraktioner på marken kan det vara svårt att få administratörsarbete gjort.

Oavsett om det är för ditt privatliv eller arbetsliv, använd lugnet och tystnaden i ett flygplan för att komma ikapp den sista minuten-presentationen, ekonomikalkylbladet, livsadministrationen eller kvartalsslutsrapporten.

Då kan du njuta av din resa med vetskapen om att det finns mindre arbete att komma tillbaka till! Det här tipset är inte för alla eftersom du kanske redan är i semesterläge, men för dem som gillar att arbeta när du reser är ett flyg idealiskt!

Skriv en resejournal

Om du är en frekvent resenär och redan för en dagbok eller om det låter som något som kan intressera dig, varför inte använda din flygtid till att minnas din senaste resa och skriva ner alla dina tankar och höjdpunkter? Det är ett bra sätt att komma ihåg de små detaljerna från dina dagar som du annars skulle ha glömt och ditt framtida jag kommer att tacka dig för de fina minnena.

Meditera

Passera flygtiden genom att omfamna den buddhistiska munken inom dig och träna meditation. Meditation blir en allt mer populär metod och allt som krävs är 20 minuter om dagen för att börja känna sig mer dyster, upplyst och självmedveten. På en flygning kan det hjälpa dig att känna dig väldigt avslappnad, bli av med dessa flygfobier och lugna dig till en mild sömn.

Lyssna på musik eller podcast

En annan mycket populär aktivitet på vår lista över saker att göra på en långdistansflygning är naturligtvis att lyssna på din favoritmusik. Vi personligen älskar att ladda ner massor av spellistor på Spotify innan avresan, med klassiska favoriter, avkopplande musik för att sova och några nya låtar som vi kanske gillar.

Poddar är ett annat bra alternativ och finns i alla varianter, från lärande och självhjälp till fotboll, chattshower och komedisketcher! Spotify Premium är vår go-to-plattform för flygplansmusik med deras praktiska ”nedladdning för offline-spelning”, men Apple Music, Amazon Music och de andra stora plattformarna har alla liknande funktioner och innehåll.

Du kanske också gillar

  • Melanotan: En Ny Dimension av Resor och Livsstil

  • Hur man Väljer det Bästa Boendet för Semestern – Bästa Tips

  • Får man Dricka Medhavd Alkohol på Flyg?

  • Vad ska man Packa i Handbagaget?