passport 2733068 1280

Får man ha med sig Smink i Handbagaget?

Kan du inte resa utan ditt smink? Vi förstår helt. Oavsett din resa kan du vilja ha med dig smink.

Eftersom ditt smink är så värdefullt vill du alltid hålla ögonen på dem. Du kommer aldrig att veta hur dina produkter hanteras om de placeras i incheckat bagage. Det bästa sättet att säkerställa att din smink är säker och fri från skador är att ha din sminkväska som handbagage.

Den goda nyheten är att inga restriktioner säger att du inte kan använda ditt sminkfodral i ditt handbagage. Men det finns begränsningar för mängden och typen av smink du kan packa i dina handbagage. Det är här det blir lite knepigt.

Vi kommer att diskutera reglerna om att ha smink på ett flygplan, viktgränsen för handbagage och det bästa stället att få en handbagage-sminkväska. Så länge du håller dessa regler och råd i åtanke, behöver du inte oroa dig för att ta med smink på ett flygplan.

Vilka är reglerna för vätskor när man flyger?

Enligt reglerna finns det restriktioner för hur mycket vätskor du får bära i ditt handbagage. Det finns undantag för dietkrav, barnmat och viktiga läkemedel, men förutom det får alla flytande produkter (som kosmetika) inte rymma mer än 100 ml individuellt, med ett sammanlagt maxvärde på 1 liter. För att uppfylla kraven måste alla dina vätskor få plats i en genomskinlig, återförslutbar plastpåse som mäter cirka 20 cm gånger 20 cm – den typ du använder för smörgåsar eller matförvaring för. Du får bara ha med dig en väska per person, så tänk på detta när du packar.

Räknas krämsmink som flytande när man flyger?

Det finns en viss förvirring kring definitionen av en vätska när det kommer till kosmetika som smink och hudvård. Räknas krämer, som concealer och läppstift fortfarande som flytande? Och hur är det med lotioner och geler? Tyvärr är det inga bra nyheter för överpackarna. I definitionen av vätskor inkluderas krämer, lotioner, oljor, parfym, mascara och läppglans. Du måste därmed lägga krämbaserade sminkprodukter i plastpåsen för vätskor.

Vad är skillnaden mellan toalettartiklar och kosmetika?

Detta är en vanlig fråga som många har. Toalettartiklar är produkter som vi använder för hygienändamål, såsom tvål, tandkräm och schampo. Kosmetika är produkter som vi använder för att förbättra vårt utseende, såsom smink, hårprodukter och dofter. Både toalettartiklar och kosmetika finns i de flesta apotek och stormarknader.

Så vad är skillnaden mellan de två? Toalettartiklar är i allmänhet billigare än kosmetika och används för att rengöra och skydda kroppen. Kosmetika används för att förbättra ens utseende och kan vara ganska kostsamt. Toalettartiklar används dagligen, medan kosmetika i allmänhet endast används vid speciella tillfällen.

Nu när du vet skillnaden mellan toalettartiklar och kosmetika kan du se till att köpa rätt produkter för dina behov. Om du letar efter vardagshygienprodukter, håll dig till toalettartiklars gången. Om du letar efter något för att piffa upp ditt utseende för en utekväll, gå till kosmetikagången.

Alla flytande toalettartiklar eller smink måste följa vätskeregeln. Detta innebär att varje sminkbehållare måste vara 100 ml eller mindre, och alla behållare måste rymmas i en en liter (en liter) genomskinlig påse.

Det solida sminket är lätt. Standard läppstift är tillåtet. Eyeliner är tillåtet. Du kan ta med sminkborstar på ett flygplan. Sminkning i pulverform är tillåten men kan bli lite mer komplicerad. Läs vidare för att se varför.

Kan man ta med sig pudermakeup på ett flygplan?

Det snabba svaret är ja, du kan ta med dig pudersmink i handbagaget. Detta inkluderar att ta med ögonskuggspaletter och andra typer av pudrad makeup på ett plan.

Men även med din icke-flytande makeup finns det saker att tänka på. Generellt kan pulverliknande ämnen över 350 ml bli föremål för ytterligare screening.

Pulver är fortfarande tillåtna och enligt reglerna behöver du inte ens ta ut dem ur väskan för separat screening om de inte är över 350 ml.

Kan man ta smink i handbagaget om det är flytande?

Återigen, flytande smink är tillåtet i handbagaget så länge varje behållare är 100 ml eller mindre och förvaras i din 1 liter genomskinliga vätskepåse med zip-lock.

Om du reser med flytande foundation, flytande läppstift, nagellack eller något annat flytande smink, se till att dina behållare är tillräckligt små och packa dem i din flytande necessär.

När det är möjligt är det bäst att ta med solid smink i handväskorna för att begränsa antalet vätskor du måste hantera när du reser.

Men vätsketillägget på ett plan kan bli knepigt ibland när du inte inser att vissa föremål räknas som flytande.
Mascara är ett viktigt verktyg i många sminkväskor, så du vill förmodligen resa med den. Så du kanske undrar, räknas mascara som en vätska?

Mascara räknas som en vätska när man flyger. Men om du frågar dig själv, kan jag ta mascara på ett plan, svaret är ja!

Mascara är tillåten i både handbagage och incheckat bagage. Men folk tänker ofta inte på det faktum att mascara anses vara en vätska, så se till att packa den i din dragkedja för att undvika problem med säkerheten.

Kan du ta med parfym på ett flygplan?

Eftersom parfym är en vätska, är svaret på frågan ”kan jag ta med parfym på ett flygplan?” ja, till en punkt.

Liksom andra vätskor måste din parfymflaska vara 100 ml eller mindre. Ta inte med en större flaska parfym i din handbagage, annars kommer den att konfiskeras!

När du reser med parfym på ett flygplan, var också medveten om att parfym kan vara irriterande för vissa människor. Att sitta fast på ett flygplan i timmar bredvid någon som bär parfym kan vara kvävande för någon med känslighet eller allergi.

Var hänsynsfull och var försiktig med mängden parfym du bär, eller ännu bättre, hoppa över det helt tills du kommer till din destination.

Du kanske också gillar

  • Melanotan: En Ny Dimension av Resor och Livsstil

  • Hur man Väljer det Bästa Boendet för Semestern – Bästa Tips

  • Får man Dricka Medhavd Alkohol på Flyg?

  • Vad ska man Packa i Handbagaget?