airplane 7116299 1280

Vad ska man ha på Sig på Flyget? Bekväma Flygresor

Det finns inget som att sätta dig ett dåligt vadderat säte i flera timmar som snart kan leda till ett stort obehag. Din komfort är speciellt viktig under en långdistansflygning där du ska sitta i flera timmar. Och när det kommer till din komfort vill du naturligtvis också tänka på de kläder du har på dig. Samtidigt vill många kombinera komfort med att se snygga ut och ha moderiktiga kläder. Oavsett om du endast bryr dig om komfort eller också vill ha en look som är snygg delar vi med oss av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer vad du ska ha på dig på flyget.

Löst sittande eller stretchiga kläder

Långa flygresor är en tid då komfort är viktigare än stil. Det betyder inte att du inte kan ha båda, men istället för att ta på dig dina favoritjeans med fast passform, välj ett par stretchiga leggings. Snygga aktiva kläder, som har gått över till fritidsklädernas värld, är också ett bra val, vilket gör att du kan vara bekväm i byxor med elastisk midja utan att se ut som om du har på dig en träningsoverall.

För toppar, välj löst sittande och bekväma. Skjortor tenderar att åka upp mot sätet så ju längre desto bättre för att undvika att behöva göra justeringar hela tiden.

Lager, lager och fler lager

Det kan vara svårt att veta vad man ska ha på sig för att hålla sig varm när man står inför de oförutsägbara temperaturförändringarna i luften. Du kanske har gått in från en het asfalt, men du måste vara beredd på eventuella kalla förhållanden på planet. Till exempel brukar det bli väldigt kallt i flygplan på längre flygningar på grund av luftkonditioneringen.

Att bära flera lager lätta kläder innebär att du enkelt kan hantera dessa temperaturförändringar och hålla dig bekväm under flygningen. Lager är lätta att ta av, rulla ihop och stoppa ner i väskan, och kan fungera som tillfälliga kuddar om det behövs.

Naturliga tyger som andas

Du kommer att bära samma kläder i många timmar medan du delar ditt personliga utrymme med andra människor. Naturliga tyger som bomull, linne och ull låter din hud ”andas” och är mer hygienisk. Ett tunt baslager av merinoull hjälper till att hålla en jämn kroppstemperatur, låter luften cirkulera runt huden och transporterar bort fukt.

Syntetiska fibrer tenderar att fånga kroppsvärmen och få människor att svettas, vilket orsakar obehagliga lukter. Var snäll mot din granne, oavsett om det är en älskad eller en främling, och håll dig till mer naturliga fibrer.

Det finns några syntetiska tyger, som ofta finns i populära äventyrsklädesaffärer, som också andas och fuktavvisar. Om du gillar detta välj det, men ingenting slår naturliga fibrer.

Stor halsduk

En stor bomullssjal är nödvändig för flygresor. Den tar liten plats och kan användas som omslag eller filt om det behövs. Den kan även rullas ihop och användas som en mysig, välbekant kudde. Om du har valt mindre fashionabla resekläder, kan din halsduk vara din statement accessoar.

Kompressionsstrumpor eller strumpor

Inte längre bara för äldre personer eller återhämtning efter operation, kompressionsstrumpor är viktiga för komfort och hälsa under långdistansflygningar. Undvik att vätska samlas vid anklarna och den tillhörande svullnaden genom att rulla på dig ett par kompressionsstrumpor. De hjälper också till att förhindra djup ventrombos, ett livshotande tillstånd som kan orsakas av långa perioder av sittande.

Flygplan verkar alltid vara kalla, så även om du planerar att bära dina flipflops till Karibien, är det bra att ha ett par varma strumpor i handbagaget.

Bekväma slip-on skor

Med tanke på att planet kommer att bli ditt vardagsrum, matsal och sovrum, kan du lika gärna känna dig som hemma och ta av dig skorna under flygningen. Snören och spännen kan vara svåra att hantera i det trånga utrymmet i en flygplansstol, så slip-on skor är mer praktiska. Du kan behöva ta av dig skorna när du går igenom flygplatssäkerheten, så slip-ons sparar frustration även där.

Varma strumpor

Det är svårt att känna sig varm när tårna är kalla, så ett par varma yllestrumpor kan göra din reseupplevelse mycket bekvämare. Bär dessa när du går ombord på planet eller har ett par i väskan redo att hoppa på över dina kompressionsstrumpor under flygningen.

Öronproppar

Du kommer sannolikt att behöva sova medan du flyger. Vanligtvis är det bäst att komma in i samma tidslinje som din destination när du är i luften, och det kan innebära att du försöker hålla ögonen öppna i flera timmar. Öronproppar är din bästa vän när det kommer till att sova på ett flygplan. De dämpar motorljudet, gråtande bebisar och klappret från köksförberedelser, vilket gör att du lättare kan glida iväg.

Packa ombyte om du gör en långdistansflygning

Du kanske inte kan duscha men att lägga på dig fräscha kläder kommer att ge dig lite lyft i slutet av din resa. Denna extra uppsättning kläder är också en försäkring mot att komma till andra änden och hitta ditt bagage inte har varit på samma plan som ditt

Leggings

Ett par byxor kan påverka din upplevelse under flygningen. Leggings, yogabyxor, träningsbyxor eller någon form av bomullsbyxor är idealiska för flygresor. Vänta tills du kommer till din destination för jeansen eller shortsen.

Trådlös BH

Ja, vad du bär under dina kläder bör övervägas när du klär dig för din flygresa. Välj underkläder som sitter precis rätt och som sitter kvar utan att glida runt. När du väljer en behå att bära på flyget är trådfria behåar bäst för komforten.

Den perfekta skjortan

När du väljer en skjorta att bära på flyget, tänk på snitt, färg och komfort.

  • Snitt: Välj en skjorta som inte är för lågskuren. När vi släpar runt väskor, ryggsäckar och barn, kan våra skjortor hoptas och dras.
  • Färg: Att resa med barn kan vara rörigt – bär en mörk skjorta.
  • Komfort: Välj en tröja som du tycker om att bära. Bär en som har ett mjukt tyg och som sitter precis rätt. Du vill inte ha en skjorta som gräver sig in i nyckelbenet eller åker upp på ryggen.

Cardigan tröja

Att bära en kofta eller luvtröja kan vara ett bra sätt att hantera temperaturförändringar på flyg. Om du fryser kan du bära koftan eller ta av den och vira runt dig själv för att värma upp. Bonuspoäng om du bär en kofta med fickor för din telefon, boardingkort och förnödenheter för barnen!

Löst sittande lager

Under dina termiska föremål tycker vi att det är en bra idé att hålla sig till behagliga föremål som släpper in lite luft, eftersom det hjälper till att undvika den fruktade klibbiga känslan. Blir du för varm kan du lätt klä av dig till dessa löst sittande plagg, och det är också värt att undvika kläder som är obekväma när du ska sitta stilla länge. Välj naturliga fibrer framför konstgjorda där det är möjligt.

Du kanske också gillar

  • Melanotan: En Ny Dimension av Resor och Livsstil

  • Hur man Väljer det Bästa Boendet för Semestern – Bästa Tips

  • Får man Dricka Medhavd Alkohol på Flyg?

  • Vad ska man Packa i Handbagaget?