shinkansen 5237269 1280

Vad Ska man ha med Sig när man Åker Tåg?

När det kommer till komfort skulle de flesta resenärer välja tåg framför flyg.

Tåg erbjuder vanligtvis mer ben- och armbågsutrymme än flygplanskabiner, det finns inga säkerhetsbältesskyltar som hindrar dig från att resa dig och röra dig, och den långsammare restakten gör att tidszonsändringar blir mindre belastande. Och ändå, att sitta fast i ett säte i timmar i sträck innebär att långa tågturer fortfarande kan vara tuffa för kropp och själ.

När du packar för en lång tågresa bör bekväma kläder stå högst upp på din lista. Även om du inte vill packa högklackade stövlar och tighta jeans, är ett par snygga loungebyxor och jeans bra alternativ. Tänk på att tåg kan vara obekväma, så leta efter kläder med avslappnad passform gjorda av mjuka och stretchiga material. Män kan packa ultrastretch chinos, och kvinnor kan packa höga svarta leggings för att hålla värmen.

För resor med tåg kommer ett par välsittande svarta jeans att göra underverk för din outfit. En jeansjacka och sneakers kommer att fullända din look. Du kan para ihop de svarta jeansen med en jeansjacka och ett statement-halsband för den som gillar att klä upp sig lite. Ett par bra sneakers och några statementsmycken kommer att hålla dig snygg på tåget. Rätt skor kan ta dig till vilken destination som helst med stil.

Även om det utan tvekan är avkopplande att resa med tåg, vill du fräscha upp dig. Du kanske också vill packa Listerine eller en antibakteriell handgel för att döda bakterier på armstöden. En deodorant i resestorlek skadar aldrig. Det enklaste sättet att fräscha upp är att applicera några droppar parfym eller cologne för att säkerställa att du luktar gott när du reser.

Ta med massor av toalettartiklar. Även om långdistanståg ofta tillhandahåller toalettartiklar, kan de vara ohygieniska. Ta med dina sanitära förnödenheter, inklusive schampo, tvål och handdukar. Och glöm inte att packa ombyteskläder när du reser med tåg. Du kan behöva byta kläder under resan, så det är bäst att packa lätta, bekväma kläder.

– Låt inte dina resekläder få dig att se ut som om du är på semester. Du behöver inte ha en prålig outfit eller pråliga smycken, så se till att du bär något mer konservativt. Även om du reser med tåg vill du inte se felplacerad ut. Kom ihåg att folk kommer att dömas om du bär något vulgärt eller stötande. Du vill inte kastas av ett tåg för att dina kläder är olämpliga.

– Du ska inte ha åtsittande skinny-jeans med hög midja. De kan vara för trånga eller irriterande. Bär inte heller bodys eller löst draperade koftor. De kommer bara att orsaka obehag, och du kan till och med få en oförskämd blick. Det skulle också hjälpa om du kom ihåg att toaletterna inte är de renaste platserna i världen, så det är viktigt att klä sig därefter.

– Om du inte har något emot att ses från sidan på tåget, välj en snygg jordnära outfit. Khaki cargobyxor och en vit t-shirt är både bekväma och snygga. Sedan kan du också överväga att köpa ett uppblåsbart fotstöd eller sittdyna för att hjälpa dig att känna dig mer bekväm. Du kan också välja en svankstödskudde. De med rygg- eller benproblem kan välja en svankstödskudde för att hålla ryggen glad under långa tågturer.

När du reser med tåg bör du överväga att bära en ansiktsmask för att skydda dig mot sjukdomar. En ansiktsmask ska sitta tätt över mun och näsa. Det skulle vara bäst att undvika trånga områden och platser med dåligt luftflöde. Handdesinfektion med minst 60 % alkohol är också ett måste. När du är på tåget bör du undvika att bära sweatshirts eller leggings. Dessa kan få dig att se smutsig ut.

Tips för kläder att bära på tåget

  1. Börja med byxor som har expanderbara midjeband och ger, leggings står högt på min lista eller yogabyxor eller så kan du till och med hitta jeans med lite stretch.
  2. Som alltid när man reser är lager nödvändigt eftersom det är riktigt svårt att bedöma hur temperaturen kommer att bli på ett tåg. Ibland även på sommaren kan det vara kallt när du sitter i timmar med luftkonditioneringen påslagen. Om du åker ett nattåg där du sover är detta särskilt sant.
  3. Det beror på ditt tåg och destination så klä dig som om det skulle bli varmt men ta en koftatröja om du skulle behöva det.Var beredd att ta av dig lager om värmen höjs.
  4. En bra halsduk kan användas för att täcka dig för en dagstur men för övernattning i tåg bör du ha en filt.
  5. En snygg tygväska är nödvändig för att bära alla saker du kan behöva på vägen.
  6. Bra platta skor som inte kommer att glida när du går på och av tåget eller när du går runt. Ibland kan det vara svårt att kliva av och på tåget med bagage. Skor med lämpligt stöd hjälper till att undvika att ramla. Dina skor bör också ha gummisulor och inte bära flip flops eller höga klackar.
  7. Om du är på ett nattåg, särskilt om du delar en kupé, kommer du att vilja ha på dig något bekvämt i sängen men inte avslöjande … inte pyjamas. Strumpor är en bra idé.
  8. Din topp ska också vara lös och bekväm och i ett skönt material som andas.
  9. De flesta människor klär sig ganska avslappnat men vissa människor bär solklänningar på sommaren och män bär byxor och klänning eller pikétröjor om de använder matvagnen. Lyxtåg är ett undantag och du måste kolla med dem om klädkoden
  10. Se till att ingenting är för skrymmande eftersom du kan behöva lägga det i väskan för att gå till matbilen eller tvättrummet, särskilt om du reser ensam. Om du lämnar något kvar vid din plats kan du upptäcka att det är borta när du kommer tillbaka

Vad man ska ha på sig när man reser i tåg

När du reser på tåget ger dina kläder ett intryck till andra om dig. Du bör vara försiktig när du väljer din resedräkt eftersom det inte bara är ett transportsätt utan också ett sätt att imponera på människor runt omkring dig.

Se till att tygerna är bekväma och lätta att röra sig i. Om du planerar att sitta länge, välj något som håller dig sval och fräsch under hela resan.

Dina skor ska vara tillräckligt bekväma så att de inte pressar dina fötter eller orsakar någon form av smärta. Kläderna måste passa både sommar och vintrar så se till att du kontrollerar om de passar alla årstider innan du köper dem!

Här är några tips på vad du ska ha på dig när du reser med tåg, dessa tips kommer att göra din tågresa bekväm och minnesvärd.

1. Bär bekväma kläder

Se till att dina kläder är bekväma och lätta att röra sig i. Om du planerar att sitta länge, välj något som håller dig sval och fräsch under hela resan.

Dina kläder ska passa både sommar och vintrar så se till att du kontrollerar om de passar alla årstider innan du köper dem!

2. Bär ordentliga skor

Dina skor ska vara tillräckligt bekväma så att de inte pressar dina fötter eller orsakar någon form av smärta.

Ta med dig en tofflor när du reser med tåg så att du kan använda den om det behövs. Att bära stängda skor är ett måste!

Stängda skor hjälper dig att upprätthålla din hygien då det täcker hela foten och inte bara tårna.

3. Håll ordning på dig själv

När du reser på tåget måste du alltid vara presentabel. Det innebär att se till att ditt hår är snyggt, att dina kläder är rena och strukna och att du luktar gott.

Vid långa resor, se till att ha med dig en liten väska med allt du behöver för en övernattningsresa.

4. Ta med dig strumpor, underkläder och toalettartiklar för att undvika att bära dem på tåget

Det är alltid bättre att vara beredd på det värsta! Du bör ha med dig allt du behöver istället för att slösa tid på att leta efter dem när du väl är på tåget.

Ha toalettartiklar som schampo, balsam, tvål, tandkräm, etc. tillsammans med dig så att du inte behöver springa bakom folk som ber om dessa saker medan du väntar på tågstationen.

Underkläder är viktigt för kvinnor. Så, istället för att ta på dig samma smutsiga underkläder, du bar hela dagen hemma, se till att du bär rena om en nödsituation skulle uppstå.

Strumpor är ett måste för att resa på tåget. Du kan aldrig veta när dina skor ger bort eller om du måste ta av dig skorna av någon anledning! Så se till att du byter till rena strumpor innan du går in i tåget.

5. Bär en halsduk eller tröja för att hålla dig varm

På vintern kan det bli riktigt kallt inne i tåget. Så se till att du bär en tröja eller en halsduk för att undvika att bli förkyld när du reser på tåget.

6. Packa lätt – ta inte med dig mer än en väska

Att packa väskan innan du åker till stationen är mycket viktigt. Du bör aldrig bära för många saker när du reser på ett tåg eftersom det kan göra dig trött och utmattad.

Så om du planerar att köpa något när du når destinationsstationen, se till att hålla det på ett minimum när du packar!

Du kanske också gillar