people 2573433 1280

Får man ta med en Kudde på Flyget?

Det finns alltid den där personen på flygplanet som försöker ta med sig hela sitt hus, och även om vi alla kan vara överens om att det är lite överdrivet, var drar du gränsen? Räknas en kudde som en personlig sak? Vad sägs om en bärbar dator?

Planerar du att flyga snart? Om så är fallet, en av frågorna som kan dyka upp i ditt sinne är kan du ta med dig en kudde på ett flygplan?

Varje flygbolag har sina egna regler och policyer för de föremål de tillåter passagerare att ta med ombord. Men det finns några allmänna riktlinjer som du kan följa för att vara säker på att din kudde kommer upp på planet med dig och inte hamnar i papperskorgen..

Kuddar ses ofta som en nödvändighet för en god natts sömn, men visste du att de också kan räknas som en personlig sak när du reser? Om du vill spara utrymme i din resväska eller handbagage kan en kudde vara ett bra sätt att göra det. Medan de flesta flygbolag tillåter dig att ta med en kudde ombord, kan de ha storleksbegränsningar, så det är alltid bäst att kolla innan du packar.

Och om du planerar att använda ett örngott, se till att det är ett rent som inte glider av under flygningen. Så, nästa gång du packar för en resa, glöm inte att inkludera din kudde! Det kan bara göra stor skillnad för att få en god natts sömn.

Kan du bära en kudde på ett flygplan?

Om du letar efter lite extra komfort på ditt nästa flyg kanske du undrar om du kan ta med dig en kudde hemifrån. Svaret är ja, du kan bära en kudde på ett flygplan. Det finns dock några saker att tänka på.

För det första måste din kudde uppfylla storlekskraven för handbagage. Det betyder att den ska kunna få plats bekvämt under ditt säte eller i hyllan ovanför huvudet.

Var beredd att packa din kudde på ett sätt som inte tar upp för mycket plats. Du kanske till exempel vill använda en kompressionssäck för att minska storleken på din kudde. Eller så kanske du vill överväga en uppblåsbar kudde, som lätt kan packas undan.

Även om ditt flygbolag inte har storleks- eller viktbegränsningar, vill du se till att din kudde och filt är tillräckligt små för att passa bekvämt i ditt säte. Annars kommer du att vara trång och obekväm under flygningen. Slutligen, om du reser med en handbagage, tänk på att du måste passa din kudde och filt där också.

Så återigen kan storleks- och viktbegränsningar gälla. Generellt går det alldeles utmärkt att ta med en kudde och filt på ett flygplan och du kommer sannolikt aldrig att uppleva ett problem om du har med dig en kudde på planet.

Det skadar dock aldrig att kolla med ditt flygbolag först.

De flesta flygbolag kommer helt att acceptera att en passagerare tar med sig en kudde på flyget.

Detta eftersom kuddar inte räknas som handbagage, och därmed behöver du inte betala för att ta med en ombord. Det är också därför så många väljer att ta med sig en kudde ombord på ett flygplan.

Du måste dock agera inom rimliga gränser när du tar med dig en kudde på ett kommersiellt flyg, eftersom du inte vill ta för mycket plats.

Finns det en kudde av maximal storlek du kan ta med ombord?

Det finns ingen definitiv storleksgräns som en kudde måste hålla sig till för att få bäras ombord på ett flygplan, och därför är det svårt att med absolut säkerhet säga hur stor din kudde kan vara.

Du bör dock försöka utöva sunt förnuft när du bestämmer dig för om din kudde är för stor för att ta med på ett flygplan.

Om du, när du håller i kudden, känner att den skulle vara för stor för att säkert bäras upp på ett plan, så är det mycket säkert att anta att den skulle vara för stor för ett plan.

Sikta på att ta med en kudde som inte är större än den du använder i din säng. Ju mindre desto bättre, eftersom du fortfarande kan behöva stuva kudden under start och landning, eftersom de flesta flygbolag kräver att handbagage stuvas under dessa tider så att nödutrymningar inte försvåras.

Är det värt att ta med en kudde på ett flygplan?

När det gäller att maximera din komfort under en lång flygning kan det vara mycket värt att ta med sig en kudde ombord.

Om du sitter bredvid ett fönster kan du lägga din kudde mot väggen för att njuta av en bekväm sovställning. Alla vet att det inte brukar vara så värst bekvämt att sova på plan annars.

Du bör dock vara säker på att du definitivt behöver din kudde innan du försöker ta med den ombord.

Kan du resa på ett plan med en nackkudde?

Ja. För det mesta borde det inte finnas några flygbolag som har problem med att bära nackkuddar ombord.

Detta beror på att de flesta nackkuddar är gjorda för att hängas i en väska tack vare ett fäst klämma, så att din nackkudde rent tekniskt kan betraktas som en ”nyckelring”, eller en extra del av ditt befintliga handbagage.

Utöver detta är nackkuddarna perfekt formade så att de kramar om din hals så att de kan bäras bekvämt under längre perioder.

Det betyder att du även kan bära dem på din person när du går ombord på planet och under hela flygningen. De flesta flygbolag skulle inte ha några problem med att du bär en nackkudde ombord på ett flyg.

Båda dessa är anledningar till varför nackkuddar visar sig vara så oerhört populära bland frekventa flygare, eftersom de erbjuder en kompakt form som är lätt att bära ombord, men som ändå är otroligt bekväma och kan bäras under hela flygresan, till och med under start och landning.

Du kanske också gillar

  • Hur man Väljer det Bästa Boendet för Semestern – Bästa Tips

  • Får man Dricka Medhavd Alkohol på Flyg?

  • Vad ska man Packa i Handbagaget?

  • Varför Checka in för ditt Flyg i Förväg?