amusement 2456905 1280

Varför Behövs Underhållning?

Idag exponeras vi för all möjlig information både online och offline. Våra hektiska liv håller oss sysselsatta för det mesta och det finns lite utrymme att ta hand om oss själva ordentligt. Efter ett tag börjar du känna dig sliten och ovillig att göra någonting.
Lyckligtvis finns det alla möjliga underhållningskällor som kan väcka oss till liv igen.

Underhållning är nödvändigt i vårt liv. Utan underhållning har vi ingen avkoppling, vi kommer helt enkelt att göra vårt arbete dygnet runt som en maskin och det är ingen skillnad mellan mänskliga och andra saker.

Människor har bara det sjätte sinnet och vet vad som är bra och dåligt. Vi måste underhålla oss själva för att få avkoppling. De flesta av oss kommer att känna oss trötta av vårt tunga arbete och behöver lite uppfriskning och bryta av för att fortsätta våra aktiviteter. Denna typ av underhållning kommer att ge oss uppfriskande och hjälpa oss att slappna av för att få mer energi.

Det finns många sätt att få underhållning. Olika media som TV, bio, internet, tidningar och våra vänner, familjemedlemmar kommer att hjälpa mycket för att få underhållning.

Vi måste ta frekventa pauser mellan vårt arbete och ta ordentlig underhållning med våra favoritsaker som TV, filmer, onlineaktivitet eller chatta med våra vänner och så vidare.

Utan underhållning är det väldigt svårt att föreställa sig vårt liv. Vi behöver alla olika typer av underhållande aktiviteter för att leva vårt liv på ett smidigt och roligt sätt. Vi har inte förmågan att få njutning, lycka och avkoppling utan underhållning. Den här typen av underhållande aktiviteter är som bränsle för att få energi. Vi kommer säkert att få mer energi och motivation efter att ha underhållit oss själva med våra favoritmedia.

Medan vissa människor kommer att spendera sin tid med onlineaktiviteter gillar andra gillar att spendera sin tid med sina vänner och familjemedlemmaför för att ha kul och få underhållning. Vi behöver alla underhållning för att få motivation, energi och inspiration att göra vårt arbete på ett bra sätt. Ta en ordentlig paus och underhålla dig själv för att göra ditt arbete ordentligt.

Underhållningens kraft

Vi minns känslomässigt laddade händelser bättre än vanliga tråkiga, så logiskt nog, om vi kopplar känslor till ett innehåll, är det mer sannolikt att vi håller fast vid informationen. Detta beror på att hjärnan faktiskt lagrar eller kodar känslomässiga sensoriska upplevelser annorlunda än vanliga. I grund och botten använder vi hippocampus och två delar av amygdala för att lagra minnen och känslor.

Forskning tyder på att när vi konfronterar en händelse och behöver lagra ett minne som är känslomässigt laddat, arbetar dessa delar av hjärnan tillsammans och förstärker minnet och vår förmåga att återkalla.

Alla typer av media kan ha denna effekt på den mänskliga hjärnan. Faktum är att forskare vid University of Buffalo rapporterade att människors favorit-tv-repriser faktiskt kan ha återställande krafter för hjärnan. Universitetet vid Buffalos Research Institute on Addiction genomförde flera studier som visade att att titta på en av dina favorit-TV-repriser ”kan hjälpa till att återställa drivkraften att få saker gjorda hos människor som har förbrukat sina reserver av viljestyrka eller självkontroll.”

Forskare fann att handlingen att titta på repriser ”kopplar in i surrogatförhållandet människor bildar med karaktärerna i sina favoritprogram … de tycker att det är tröstande, främst för att vi redan vet vad karaktärerna kommer att säga och göra. Allt [de] behöver göra är att luta sig tillbaka och njuta av det.” Deltagarna i studien ombads att lägga ett svårt pussel efter att ha sett en repris och det slutade med att prestera bättre än de hade tidigare när de såg programmet.

Kämpa mot monotonin

Vakna, ät, gå till jobbet, gå hem, ät, sova, upprepa är rutin de flesta av oss måste gå igenom nästan varje dag. Att ha ett 9 till 5 jobb betalar räkningarna och allt det där, men det är en riktig humördödar.

Oavsett hur mycket du älskar ditt jobb blir det monotont efter ett tag och processen fortsätter bara att upprepa sig i det oändliga. Underhållning hjälper oss att bryta den monotonin och introducerar spännande nya saker som vi kan utforska för att få oss själva att må bättre.

Hjälper oss med våra fullspäckade scheman

När du har ett heltidsjobb har du inte mycket tid att göra de saker du vill göra. Lyckligtvis hjälper onlineunderhållningskällor som on-demand-innehåll oss att passa in lite underhållning i våra fullspäckade scheman.

När du kan spela ett spel, se en film eller något helt annat utan reklam och onödiga förseningar, kan du faktiskt njuta i lugn och ro, åtminstone en liten stund. Detta kan lätta på en hel del press som kan byggas upp under en hektisk arbetsvecka.

Ger stabilitet

Underhållning ger glädje i våra liv. Det visar oss att det finns mer än att bara överleva i världen. Detta ger oss stabilitet och balans vi behöver för att ta oss igenom svårigheter på jobbet och i livet i allmänhet.

Vi behöver underhållning för att glömma vardagens svårigheter och för att hjälpa oss hitta ny kraft att kämpa på. Det är därför alla borde hitta lite tid att underhålla sig själva hur de vill.

Rollen som underhållning spelar i våra liv

I dagens moderna tid tenderar människor att ägna bestämda mängder tid åt att underhålla sig själva och sina familjer, vilket kan verka litet från dag till dag, men när det ackumuleras blir det enorma antal.

Enligt en rapport tillbringar en genomsnittlig person cirka 78 000 timmar (nästan 9 år) av sitt liv framför en TV-skärm och cirka 13 timmar om man tar med alla typer av media. Med tanke på statistiken kommer det inte att vara fel att säga att underhållningens roll i våra liv är enorm.

Ordet ”underhålla” kommer från franskans sida, entre (på engelskan ”entertain”) som betyder ”tillsammans” och latin ”tenere” som betyder ”att hålla” så att underhålla skulle betyda att hålla ihop.

Den moderna versionen av ordet skulle betyda alla aktiviteter som tjänar till att föra oss samman som familj eller samhälle. Men håller den verkligen sin ursprungliga betydelse eller har den som de flesta av oss (särskilt när vi står framför skärmen) avvikit från sin kurs?

Distraktion

Mycket ofta hör vi våra kamrater och familjemedlemmar säga saker som ”jag behöver en paus” eller ”jag behöver lite tid för mig själv”. Alla dessa fraser betyder att dina nära och kära letar efter sätt att distrahera sig från sina annars monotona och alltför stressiga rutiner.

Några timmars Netflix eller YouTube är ”go-to”-plattformarna för de flesta av oss där vi tittar på och tittar på våra favoritprogram och filmer eller med andra ord går in i världar som är fria från alla verkliga påfrestningar, deadlines, hemarbeten, ofullständiga uppdrag och även våra oändliga hemsysslor. Underhållning tjänar därför till att förbättra vår mentala hälsa och hjälpa oss att försöka hitta en balans mellan det verkliga livet och rulllivet.

Familjetid

Underhållning inkluderar också en familjesammankomst framför den stora skärmen och titta på finalen av deras ömsesidigt favorit-TV-serie eller den senaste releasen av deras älskade skådespelare eller det senaste tillskottet i en filmserie. Sådana sammankomster framkallar glada skratt i tider av fritid och hjälper till att binda samman familjen. Det tillåter syskon och föräldrar att interagera mer fritt och njuta av varandras sällskap.

Kan främja kultur

Underhållningsindustrin i varje region strävar efter att införliva bitar av sina traditioner och kulturer i vad de än sätter upp på bildskärmar för hela världen att bevittna. Oavsett om det är i form av filmer eller dokumentärer eller drama, teater eller till och med personliga vloggar. Mediet hjälper kulturen att korsa gränser och får människor att inse hur lika eller olika de är från sina grannländer eller länder.

Tillåter sinnen att vandra ut ur boxen och in i kreativitetens värld

Vår kära planet är för närvarande värd för en mångfaldig befolkning på nästan 7,8 miljarder människor som har extremt olika smak, inte bara i vilken typ av kök de föredrar utan också när det gäller vilken typ av underhållning de tycker om. Att skapa något som passar dem alla skulle vara lika fascinerande som att resa med ljusets hastighet (verkligen högst osannolikt) men det betyder inte att man inte ska försöka.

Precis när jag skriver eller du läser den här artikeln, finns det kreativa människor där ute som försöker väcka liv i karaktärer och berättelser som skulle göra att titta eller läsa listor över en befolkning så stor som möjligt. Att komma in i den skapande verksamheten bakom alla typer av underhållning gör att vårt sinne kan utforska områden som till och med kan överraska oss själva.

Du kanske också gillar

  • Fakta om betting utan licens

  • Vad Menas med Underhållning?